Actuele stand van zaken van Zonnepark Zuidvelde

Hiermee informeren wij, de initiatiefnemers, u graag over de actuele stand van zaken van Zonnepark Zuidvelde en het College besluit gemeente Noordenveld.

Terugblik op afgelopen tijd

In 2021 is gewerkt aan de plannen voor Zonnepark Zuidvelde. Met de gemeente, met belangenorganisaties en tijdens meerdere bijeenkomsten met omwonenden is er gewerkt aan een ontwerp dat past in de omgeving.

Op 12 november jl. hebben wij de aanvullende gegevens voor de aanvraag van een omgevingsvergunning voor Zonnepark Zuidvelde ingediend. Inmiddels heeft de gemeente het plan getoetst op alle relevante juridische, milieukundige, ecologische en ruimtelijke aspecten. Volgens de gemeenteambtenaren voldoet het plan aan alle regelgeving. Het is nu aan het college en de gemeenteraad van Noordenveld om te besluiten over het verlenen van de omgevingsvergunning.

Hoe gaan we nu verder?

Het College heeft nu officieel aangegeven dat zij het voornemen heeft om de omgevingsvergunning te verlenen. Nu is het verder aan de gemeenteraad. Deze komen binnenkort bijeen om te besluiten of zij een zogenaamde Verklaring van Geen Bedenkingen (VVGB) gaat afgeven. Pas als deze is afgegeven mag het college de vergunning verlenen. In eerst instantie zal een Ontwerp- VVGB worden afgegeven. Vervolgens gaat de Ontwerpvergunning ter inzage. Pas na deze ter inzage periode kan het college de definitieve vergunning afgeven. De datums van de raadsvergaderingen worden via de gemeente bekend gemaakt.

In de 6 weken dat de ontwerpvergunning ter inzage ligt kunt u een zienswijze indienen bij de gemeente. Mocht u vragen of opmerkingen hebben over het zonnepark neem dan contact met ons op, want wellicht kunnen we uw vragen beantwoorden en daarmee bepaalde zorgen wegnemen.

Aan het begin van de ter inzage periode houden wij ook een inloopavond. Tijdens deze avond kunt u met ons in gesprek en alle informatie krijgen over het zonnepark. Bijvoorbeeld over de landschappelijke inpassing of het lokaal eigendom. De datum en de locatie van de inloopavond volgt nog.

Contact 

Mocht u verder vragen hebben over deze brief of over Zonnepark Zuidvelde dan kunt u contact met ons opnemen. Dit kan door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

U kunt ook terecht op www.zonnepark-zuidvelde.nl voor alle actuele informatie. Hier vindt u het definitieve landschappelijk ontwerp en alle getoonde informatie tijdens de informatieavond van donderdag 28 oktober 2021. Tevens vindt u hier aanvullende informatie over onderwerpen als: lokaal eigendom, kansen voor de natuur en het in te richten gebiedsfonds. De website zal de komende periode worden geactualiseerd met relevante informatie en nieuwsberichten. 

Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd,

Met vriendelijke groet,

Bart en Jannes Janssen van Ankehaar Solar