Wie zijn wij

Ankehaar Solar BV is een onderneming opgericht door de broers Jannes en Bart Janssen uit Zuidvelde met als doel een zonnepark te ontwikkelen op familie grond. Jannes en Bart zijn geboren getogen aan de Asserstraat waar hun ouders zich in 1973 vestigden en in 1974 begonnen met een veehandel- en pluimveebedrijf. Midden jaren 80 en 90 kocht de familie aangelegen gronden aan voor de uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten naar vleesveeteelt (blonde d’aquitaine) en akkerbouw. Inmiddels richt het bedrijf van vader en moeder Janssen zich voornamelijk op pluimveeteelt.

Ook Jannes en Bart zijn als ondernemer gevestigd in het gebied. Jannes richt zich met zijn bedrijf Janssen Hydrauliek en Machineservice bv sinds 1999 op de handel, productie en reparatie van onderdelen voor graafmachines ten behoeve van de agrarische sector en grondverzet. Bart is met zijn eigen pluimveebedrijf eveneens gevestigd aan de Asserstraat. De ondernemers voelen zich verantwoordelijk voor het gebied en wensen actief bij te dragen aan het overdragen van een toekomstbestendig Zuidvelde aan een volgende generatie. Duurzaamheid speelt hierin een belangrijke rol. Jannes voorzag in 1995 zijn nieuwgebouwde gasloze woning van een aardwarmtesysteem. In die tijd een unicum.

De pluimveebedrijven en woningen van Bart en vader Janssen worden al geruime tijd met lokaal knip- en snoeihout gasloos verwarmd en daarnaast worden beide pluimveebedrijven binnenkort van zonnepanelen voorzien. Voor twee daken zijn inmiddels SDE-subsidiebeschikkingen (2 keer 500 kWp in totaal) aangevraagd en voor de overige daken onderzoekt men samen met de Energiecoöperatie Noordseveld de mogelijkheden van het realiseren van een zogenaamd postcoderoosproject, waarbij de lokale gemeenschap gezamenlijk kan deelnemen in een zonne-energieproject.